Een kattenluik aanschaffen 

Als je een kat in huis hebt, dan is de kans groot dat de kat ook regelmatig buiten komt. Dit is goed voor de ontwikkeling van de kat, want de kat kan dan niet alleen jagen, maar ook de spieren goed trainen. Het is erg vervelend om het gejank van een kat aan te horen als de kat voor de deur staat. Ook is het vervelend als je elke keer op moet staan om de deur open te maken. Hier is ook een andere oplossing voor en dat is het aanschaffen van een kattenluik.

 

Waar moet je rekening mee houden?

Als je een kattenluik aan wilt schaffen, dan zijn er eigenlijk maar weinig punten waar je rekening mee moet houden. Een van de belangrijkste punten, is dat het kattenluik groot genoeg moet zijn voor een kat en op slot moet kunnen. Je wilt namelijk niet dat je de deur open zet voor inbrekers. Daarnaast is het ook mogelijk dat de kat niet begrijpt wat de bedoeling is. Mocht dat zo zijn, dan is het verstandig om je kat meerdere keren te laten zien wat de bedoeling ervan is. Dit kun je doen door de kat voor het kattenluik te zetten en deze met de hand open te maken. 

 

Ga naar een dierenwinkel

Voor het aanschaffen van een kattenluik in je binnendeur, kun je het beste een bezoekje brengen aan een dierenwinkel. Zij hebben een zeer groot assortiment aan kattenluikjes en verkopen ook kattenluikjes van de hoogste kwaliteit. Kwaliteit is erg belangrijk, want het kattenluikje word bevestigd in je deur. Daarnaast heeft het kattenluik het ook zwaar te verduren. Kattenluikjes van betere kwaliteit gaan langer mee dan kattenluikjes van mindere kwaliteit. Houd hier rekening mee bij de aanschaf ervan.

 

Hoe bevestig je een kattenluik?

Om een kattenluik in je binnendeur te bevestigen, is het noodzakelijk om een gat in de deur te maken. Dat is logisch, want anders kan het kattenluikje niet gebruikt worden. Wanneer je een gat in de deur gaat maken, is het verstandig om er rekening mee te houden dat het gat even groot moet zijn als de opening van het kattenluikje. Het zou erg zonde zijn als het gat groter is dan het kattenluikje, want je moet dan een nieuwe deur aanschaffen. Ben je bang om te falen of heb je geen ervaring met het bewerken van hout? Dan is het verstandig om het werk uit te besteden aan een klusjesman.

Recommended Articles