Waarom iedereen een elektrische fiets nodig heeft

Fietsen is iets wat in Nederland veel gedaan wordt. Naar het werk, de supermarkt, naar school of gewoon gezellig een rondje: het gebeurt allemaal op de fiets. Dan is het wel zaak dat iemand een goede fiets in handen heeft, eentje die bij hen past. Voor vele mensen betekent dit een elektrische fiets. Waarom rijden mensen hier zo graag op?

Fietsen

Fietsen zelf brengt al meer voordelen met zich mee dan mensen zullen denken. Zo is het een goede, makkelijke en zeer beschikbare manier van bewegen. Dat voldoende bewegen goed voor iemand is, dat weet iedereen wel zo naderhand. Sporten en bewegen verkleint de risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziektes, overgewicht, pijnlijke gewrichten en andere lichamelijke moeilijkheden. Het is bewezen dat dertig minuten per dag gewezen veelal genoeg is om het risico op lichamelijke pijnen en ziektes te verminderen. Dit gepaard de frisse buitenlucht, zonnestralen en een lekker briesje en het zal iemands mentale gezondheid ook goed doen.

Het nemen van de fiets is een makkelijke en snelle manier om te verplaatsen. Kleine stukjes, zoals  naar de winkel, maar ook langere afstanden kunnen gemakkelijk afgelegd worden op de fiets. Het blijkt dat de gemiddelde Nederlander ruim 1000 kilometer per jaar op de fiets aflegt, dat zijn een hele hoop ritjes.

Een fiets is veelal een prijzige aanschaf, maar het is wel een goede investering. Naast enige kosten voor reparaties, hoeft er niet betaald te worden voor het gebruik van een fiets. Dit is wel zo bij auto’s. Deze hebben bijvoorbeeld benzinekosten, wat al snel op kunnen lopen. Dat is weer fijn voor de portemonnee.

Elektrische fietsen

Het fijne aan elektrische fietsen is dat al de bovenstaande voordelen niet wegvallen. Mensen denken soms dat elektrische fietsen ervoor zorgen dat iemand minder beweegt of minder doet, maar dit is niet waar. Er moet nog steeds gefietst worden, ook op een elektrische fiets. Iemand kan simpelweg langere afstanden afleggen, terwijl zij minder moeite doen om daar te komen.

Een elektrische fiets heeft een motor voor trapondersteuning en kan ervoor zorgen dat iemand met gemak tot 25 kilometer per uur kan rijden. Deze motor kan op verschillende plekken zitten, wat het trappen anders laat aanvoelen. Een elektrische transportfiets heeft de motor bijvoorbeeld in het midden zitten, de middenmotor. Dan zijn er nog voorwiel- en achterwielmotoren. Naast deze verschillende types motoren, zijn er ook verschillende types fietsen. De transportfiets is al genoemd, maar daarnaast zijn er damesfietsen, fietsen met een lage instap, sportfietsen, vouwfietsen, noem het maar op. Een elektrische bakfiets kopen, en vele andere type elektrische fietsen, kunnen gekocht worden bij Fiets-exclusief. Zo kan iedereen gebruik maken van een elektrische fiets.

Recommended Articles