Deze drankjes mogen niet ontbreken tijdens een borrel bij jou thuis

Als je een borrel thuis organiseert, wil je er natuurlijk voor zorgen dat je gasten kunnen genieten van lekkere drankjes. Het kiezen van de juiste alcoholische dranken kan soms lastig zijn, omdat er zoveel keuze is. In deze blog bespreken we enkele populaire alcoholische dranken die perfect zijn voor een borrel thuis.

Wijn

Wijn is een klassieke keuze voor een borrel thuis. Je kunt kiezen voor een rode, witte of rosé wijn, afhankelijk van je eigen smaak en die van je gasten. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor de Pinot Grigio voor een fruitige wijn met een veelzijdig karakter. Je kunt ook overwegen om verschillende soorten wijn te serveren, zoals een zoete dessertwijn of een droge witte wijn.

Bier

Bier is een favoriet van veel mensen, vooral tijdens een borrel thuis. Er zijn tal van biersoorten om uit te kiezen, zoals pils, IPA, stout, amber en nog veel meer. Je kunt ook overwegen om lokale bieren te serveren, zodat je gasten iets nieuws kunnen proberen.

Gin-tonic

Gin-tonic is de laatste jaren erg populair geworden en wordt vaak geserveerd op borrels thuis. Het is een verfrissend drankje dat gemakkelijk te maken is. Je kunt kiezen voor een klassieke gin-tonic, of je kunt experimenteren met verschillende smaken en toevoegingen, zoals komkommer, limoen of bessen.

Cocktails

Cocktails zijn een leuke manier om een beetje variatie toe te voegen aan je borrel. Je kunt kiezen voor klassieke cocktails, zoals een margarita of een mojito, of je kunt experimenteren met verschillende smaken en ingrediënten om je eigen unieke cocktail te creëren.

Whisky

Whisky is een drankje voor de liefhebber. Als je gasten van whisky houden, is het een goed idee om een paar flessen van verschillende soorten whisky in huis te halen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Schotse whisky, Ierse whisky of Amerikaanse bourbon.

Rum

Rum is een veelzijdige drank die perfect is voor een borrel thuis. Je kunt kiezen voor een lichte of donkere rum, afhankelijk van je eigen smaak en die van je gasten. Rum is ook een populaire basis voor cocktails, zoals de piña colada of de mojito.

Prosecco

Prosecco is een mousserende wijn die perfect is voor een feestelijke gelegenheid. Het is een lichtere en zoetere versie van champagne en is vaak iets betaalbaarder. Je kunt het serveren als aperitief of als een lekkere toevoeging aan een cocktail.

Als je een borrel thuis organiseert, is het belangrijk om te zorgen voor een gevarieerd aanbod van drankjes. Door verschillende soorten alcoholische dranken te serveren, kun je ervoor zorgen dat er voor elk wat wils is. Vergeet niet om ook niet-alcoholische opties aan te bieden, zodat iedereen kan genieten van de borrel. Proost!

Recommended Articles