Wat zijn de voordelen van een elektrische fiets met middenmotor?

Als je een elektrische fiets wilt aanschaffen, dan is het je vast weleens opgevallen dat de meeste elektrische fietsen voorzien zijn van een middenmotor. Dit heeft een reden, want door een middenmotor is de fiets van betere kwaliteit en ook makkelijker te bedienen, vooral als je wat ouder bent. Wil je weten wat de voordelen van een elektrische fiets met middenmotor zijn? Dan is het aan te raden om dit artikel te lezen!

 

Je kan beter balans houden 

Toen enkele jaren geleden de eerste elektrische fietsen op de markt werden gebracht, waren de elektrische fietsen voorzien van een motor op de bagagedrager. Dat is op zich geen probleem, maar het kan er wel voor zorgen dat je sneller ten val komt. Je kunt hierdoor moeilijker balans houden, want een elektrische fiets is erg zwaar. Door de motor van een elektrische fiets te verplaatsen naar het midden, is dit probleem opgelost. Je kunt hierdoor veel beter balans houden en dat is erg fijn als je al wat ouder bent.

 

De motor blijft langer goed 

Een elektrische fiets kost in veel gevallen duizenden euro’s, dus dan wil je er ook zo lang mogelijk gebruik van kunnen maken. De onderdelen zijn bijvoorbeeld erg gevoelig voor vuil en schade en moeten daarom altijd in het frame van de fiets zitten. Bij een elektrische fiets middenmotor is dit ook zeker het geval. Er kan geen vuil bij de motor komen waardoor het onmogelijk is dat de middenmotor beschadigd raakt door vuil. Hierdoor gaat deze elektrische fiets dus langer mee dan een elektrische fiets zonder middenmotor. 

 

De elektrische fiets hoeft minder vaak schoongemaakt worden

Een van de grootste voordelen van het hebben van een elektrische fiets middenmotor is dat de elektrische fiets minder vaak schoongemaakt hoeft te worden. Dat heeft te maken met dat het in het verleden nodig was om de motor schoon te maken. Deze lag op de bagagedrager en werd dus erg snel vies, vooral als het wat minder mooi weer was. Gelukkig is dit niet het geval bij een elektrische fiets met middenmotor, want de motor zit midden in het frame verwerkt. Er zijn nog meer voordelen verbonden aan een elektrische fiets met een middenmotor. Wil je weten wat alle voordelen zijn of wil je een elektrische fiets met middenmotor aanschaffen? Dan is het aan te raden om een fietsenwinkel te bezoeken.

Recommended Articles